SAMPLER KVÍZ PT. 1
SAMPLER KVÍZ PT. 1

 

Na, mivel a korábbi bejegyzésekben esett szó a mintázásról, ezért úgy gondoltam, jó néha lecsekkolni, honnan is erednek a legnépszerűbb zenék.

Bizony, mert nem minden a zseniális producerek fejéből pattant ki, hanem ezt-azt sokszor más zenékből "nyúltak".

Itt egy kis kvíz formájában nyílik lehetőség a zenei műveltség mélyítésére. Kezdésnek egy könnyű, 7 kérdéses szettet raktam össze.

 

 

A játék menete a következő: mivel a ...

Kavinsky: egy jól működő francia elektronika (3.)
Kavinsky: egy jól működő francia elektronika (3.)

 

Szóval eljutottunk, a Kavinsky poszt-trilógia befejező részéhez. Ha leküzdötted az  első és a  második részt, őszintén gratulálok! És akkor most beszéljünk az új albumról. De persze előtte pörgesd le itt:

 

Röviden vázolom a poszt szerkezetét: rövid bevezető után kiemelek pár trekket (a langyit, a slágert és a legjobb flesst), majd kitérek pár bekezdés erejéig a közreműködők listájára (ami van annyira érdekes, mint maga a lemez).

...
Kavinsky: Egy jól működő francia elektronika (2.)
Kavinsky: Egy jól működő francia elektronika (2.)

Szóval az előző fejezetben kicsit elmerültünk a synthwave hátterében, illetve a  stílusalapító ikon, Kavinsky zenéjébe is beleláttunk. Ezek alapján talán érthető a hatása: m égpedig a máig tartó retrómánia . De hogy lett Vincent Belorgey-ből kultikus alak? Azért azt láthatjuk, hogy attól még, hogy valaki remek zenész és van víziója, nem feltétlenül tud betörni a világ kulturális élvonalába. Ehhez kevés a jó zene, itt valami extra érdekességet kell a ...

A Fishing legjobb koncertjei /2022/
A Fishing legjobb koncertjei /2022/

Elöljáróban elmondanám, hogy engem a FOO felhozatala érdekelt mindig is a legjobban a hazai szcénát tekintve. Ennek ellenére az elmúlt 7 év alatt most először kutathattam fel a  legendás Picsahal birodalmát.

Ennek következtében idén igyekeztem kimaxolni a lehetőségeket:

Úgy 23 olyan koncerten voltam, amiről normális véleményt tudok formálni, na meg néhány víziszínpados fellépést is csekkolt a birgádunk a vízből.

 

 

Menetrendem

 

...

Kavinsky: egy jól működő francia elektronika
Kavinsky: egy jól működő francia elektronika

Vincent Belorgey (a.k.a Kavinsky) közel 10 év után visszatért!  A hibernált állapotban levő francia elektro-guru tavasszal jött ki 2., "Reborn" c. nagylemezével. Egy olyan előadóról és zeneszerző/producerről van szó, akinek a hangzásvilága iszonyatosan meghatározta a 2010-es évek '80s-'90s retro hullámát, ezzel együtt megágyazott olyan nosztalgikus feelingekre épülő produkcióknak, mint a Kung Fury , vagy éppen a Stranger Things .

 

Nem mond semmit a ...

Analog Balaton /Kobuci Kert
Analog Balaton /Kobuci Kert


Ez a rövid kis koncertbejegyzés 2 részből fog állni: az egyik szakasz szól majd ténylegesen az Analog koncertjéről, míg a másik inkább bizonyos tapasztalati koncert-etikett ügyeket érint, amelyek a varázslatos Kobuci adottságainak köszönhetően igencsak nagy hangsúlyt kaptak szombat este.

 ---

Szóval én rettentően szeretem az Analog Balaton zenéjét, ebbe nem is mennék bele mélyebben, mert a csapból is ők folytak (hála Istennek) az elmúlt fél évben. A ...

Cseh Tamás- Csengey Dénes: Mélyrepülés (színház)
Cseh Tamás- Csengey Dénes: Mélyrepülés (színház)

“Helyben vagyunk, egy újabb Cseh Tamás cucc!”

 

-mondaná az egyszeri olvasó. De azért ez tényleg megér egy misét.

csengey-denes-cseh-tamas-melyrepules-original-174775.jpgAkcióban (jegy.hu) 

Elsősorban azért, mert ez színház. Amiről talán nem is kéne írnom, mert még kevésbé értek hozzá, mint a zenéhez. Na de ritka az a színházi előadás, amit háromszor nézek meg. Pláne fél év alatt , szóval asszem már elégszer láttam/hallottam ahhoz, hogy egy külsős néző szemével írhassak róla.

...

Másnap
Másnap

Ezen a felületen ez az első írás, ami során szóba kerül Cseh Tamás , de garantáltan nem az utolsó. Hát nem sikerült túl sokáig leplezgetni a fanboiság omat, na :).

Szóval ez a rövid kis szösszenet a címben szereplő előadóest fontosságáról és az általa keltett érzésekről szólna.

 

Az újbudai B32 kicsiny termében rendezett koncert-előadás sem teltházzal, sem egyéb cicomás körítéssel nem járt, cserébe felbecsülhetetlen értékű dolgokat ...

Duckshell Lemezbemutató /Turbina
Duckshell Lemezbemutató /Turbina

Hát ez egy elég erős hét a magyar könnyűzenét tekintve: SÉF+Mikee 420 koncert, Dzsúdló meg 30y a Parkban, Duckshell lemezbemutató, Mulató Aztékok a Gólyában, pénteken meg valami focista figura tölti meg az Akvát, amit azért én is lecsekkolok. 

Ezek közül csütörtökön a Duckshell-t választottam.  Szóval végre tavasz van, mindjárt itt a szabadtéri szezon, erre kijön a “Sötét anyag” című LP a fiúktól.

Aki nem ismerné a srácokat, néhány ...

Friss topikok

Címkék

30y (1) 80s (1) acdc (1) alter (4) analogbalaton (2) analog balaton (1) b32 (1) beck (1) beckzoli (1) belorgey (2) beton.hofi (1) britney (1) clash (1) csehtamas (2) cseh tamás (2) csengey (2) daftpunk (3) dragonballz (1) drake (1) drive (2) dualipa (1) eagles (1) electro (1) electronic (3) fankadeli (1) fishing (1) fishingonorfu (1) fiuk (1) foo (1) french (3) frenchhouse (3) frenchtouch (3) galaxisok (1) gitár (1) hiphop (1) house (3) justice (3) kanye (1) kavinsky (3) kettőspont (1) kobuci (1) koncert (4) kult (1) kungfury (1) kvíz (1) másnap (1) mélyrepülés (2) művész (1) neon (1) nightcall (2) omega (1) orfu (1) outrun (1) parnograszt (1) picsahal (1) punk (1) quiz (1) reborn (2) release (1) retro (1) rock (1) sample (1) sampler (1) sega (1) slowvillage (1) strangerthings (2) synth (3) synthwave (3) színész (1) színház (1) sztori (3) szűcskrisztián (1) theweeknd (2) trivia (1) vangelis (1) weeknd (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása